Alin Silveanu

Alin Silveanu știe drumul salatei până în farfuria ta mai bine decât drumul spre casă, în fiecare seară.

Unii ar spune ca e un distribuitor de legume – dar Alin a făcut mai mult decât atât pentru producătorii din Valea Dragului, Vărăști, Izvoarele sau Colibași. E un constructor de comunități.

“Oamenii de la care luăm legumele au făcut mereu treaba asta. De generații. Știu ce fac, știu să îngrijească culturile. Ce știm noi e să le reprezentăm interesele într-o piață competitivă – dar cel mai simplu ar fi să spunem ca am creat o cooperativă”.

Produse vedetă ale lui Alin care ajung în restaurantele pe care poate și voi le frecventați.

Începem cu cea din imagine – salata creață. Dar și roșii, ardei, dovlecel, vânătă, conopidă.

“Avem deja și producători de broccoli în portofoliu”, spune el.

“A fost filozofie – să și produc – un vis – dar încet, toate s-au conturat”, spune Alin.
Acum sunt 700 de locații în care livrează în toată țara – cele mai multe sunt Horeca. Dar de vreun an au început relații și rețele de magazine cu capital românesc.

1200 de metri frigo în Afumați

KREPSIS FRESH a lui Alin se laudă deja cu 1200 de metri pătrați de depozit frigo în Afumați. Dar și cu planurile de a face mai mult decât distribuție și legătura între producători și consumatori. Vor să facă și prima prelucrare Horeca – cojire, spălare, prelucrare – procese care mănâncă timp în restaurante și care ar putea fi preluate de el.

Până în pandemie firma livra doar regional în București. Din 2022 sunt însă peste tot. Sunt clienți cu mai multe locații care și-au dorit aceasta salată peste tot, așa că Alin operează acum 22 de mașini ale firmei, plus colaboratori.

Când am făcut pozele cu el părea cam obosit. Și-am aflat și de ce. Alin se trezește la 3 dimineața. Din Afumați se servește toată țara. Sunt multe mașini care pleacă noaptea – dacă vrei să livrezi la Iași, de exemplu, se pleacă de seara. Și lui Alin îi place să știe ce se întâmplă.

Iar ce se întâmplă e foarte simplu. Se întâmplă că “proaspăt” are un sens – cel adevărat, cel simplu și atât de greu de realizat:

De la recoltare, între 12 și 24 de ore legumele ajung în farfurie!

Și sunt 350 de comenzi pe zi de la consumatori. Sunt locații care au și 50 de repere pe factură…iar cea mai mare greutate e picking-ul. Clienții nu vor mult. Vor multe, câte puțin!

“Acum e vremea să facem și noi, în România!” spune Alin